Walnut Blasting

Auto Douma | Walnut blasting | Leeuwarden

Bij Walnut Blasting word het inlaattraject door middel van walnootgranulaat gereinigd. Het vuil in het inlaattraject breekt hierdoor af en het metaal wordt niet beschadigd, het is dus 100% veilig!

Waarom Walnut Blasting?

Sinds de het gebruik van directe injectie in verbrandingsmotoren zijn deze problemen ontstaan. Oliedampen die door de carterventilatie in het inlaattraject komen vormen een koolafzetting op de inlaatkleppen die in vele gevallen voor verstopping zorgen. Deze verstopping zorgt voor een missfire in de motor waardoor deze niet langer soepel loopt. Bij het reinigen van deze inlaatkleppen met walnoot granulaat word deze vuil afgebroken en verwijderd. De kleppen zijn weer schoon en de motor loopt weer zoals het hoort.

Werkwijze Walnut Blasting

Alvorens word de in de computer van de auto gekeken op foutcodes en naar meetwaarden waar uit kan worden gehaald dat deze veroorzaakt kunnen worden door een vervuild inlaattraject.

Na de diagnose word het inlaatspruitstuk met injectoren verwijderd om de inlaatkleppen bloot te stellen. De inlaatkleppen worden per cilinder dicht gezet zodat er geen granulaat on de verbrandingskamer komt, de overige cilinders worden afgedicht.

Nu begint de Walnut Blasting. Na het dichtzetten van de inlaatklep word het inlaattraject per cilinder schoongemaakt. Het walnoot granulaat word tegen de inlaatklep en het inlaat kanaal gestraald om de het vuil te verwijderen. Door de zachte eigenschap van het walnoot granulaat raakt het metaal niet beschadigd en word het niet opgeruwd. Als de eerste cilinder schoongemaakt is word de volgende cilinder gesloten om deze vervolgens op dezelfde wijze te reinigen totdat alle cilinders zijn gereinigd.

Na het stralen worden de pakkingen goed bekeken en indien nodig vervangen. Vervolgens worden de injectoren en het inlaatspruitstuk opnieuw gemonteerd en word alles nog een goed na gelopen. Hierna volgt een opnieuw een kijkje in de computer van de auto om foutcodes uit te lezen en de meetwaarden opnieuw te bekijken. Vervolgens word er een proefrit uitgevoerd.

Bij een succesvol resultaat loopt de motor beter en heeft deze een stuk van zijn oude vermogen er bij gekregen.

Injectoren ultrasoon reinigen

De injectoren die gebruikt worden bij brandstof motoren met direct injectie brengen onder hoge druk brandstof in de cilinderkamer. Deze injectoren zitten rechtstreek in de cilinderkamer en worden tijdens het inspuiten aan hoge temperaturen bloot gesteld. Hierdoor kunnen de injectoren van binnen vervuild raken met roet. Deze roet is er maar op één echt uit de injector te krijgen en dat is door het gebruik van ultrasoon reinigen.

Bij ultrasoon reinigen worden de injectoren in een vloeistof bad gelegd en word met speciale gereedschap onder zeer hoge frequentie het roet uit de injector verwijderd. Dit is de roet die zorgt voor het verstoppen van de injector.

Benieuwd naar één van de bovenstaande dienst of de kosten hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

058 - 844 8655 info@autodouma.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×